Couperose / Steelwratjes

Verwijderen van Couperose (Telé’s) en/of fibromen (steelwratjes)

Couperose (Telé’s)
De bloedvoorziening van de huid vindt plaats via de huidcapilairen (haarvaatjes). De wanden van deze bloedvaten zijn voorzien van gladde spiervezels, waardoor ze kunnen verwijden als de lichaamstemperatuur te hoog wordt of vernauwen als de lichaamstemperatuur te laag wordt.
Telé’s worden meestal omschreven als couperose. Speciale couperose crèmes en balsems suggereren dat daarmee de aandoening zou verdwijnen. Bevatten ze vaatversterkende stoffen, dan kunnen ze ondersteunend zijn tijdens de kuurbehandelingen met de ‘blendtherapie’.
Couperose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor. De oorzaken van het ontstaan van de huidaandoening zijn heel divers. Enkele oorzaken vind u hieronder:

Couperose oorzaken:
– Erfelijkheid
– Dunne huid
– Weersinvloeden
– Alcohol / roken
– Sterk gekruide specerijen
– Hormonale invloeden
– Beschadiging door overmatige zonbestraling en zonnebank

Fibromen (steelwratjes)
Fibromen komen zowel bij mannen als vrouwen voor. Ook hier speelt erfelijkheid een rol. Maar bij fibromen ligt de oorzaak bij wrijving. Voorkeursplaatsen zijn dan ook oksel, liezen, hals, onder de borsten en op de oogleden.
Na het verwijderen van de fibromen komt er op de plek een nieuw stukje huid. Deze mag de eerste tijd niet blootgesteld worden aan zonlicht. De kleur trekt langzaam bij.
In één behandeling kan 100% resultaat worden behaald.

Het verwijderen
Het verwijderen van Telé’s en fibromen gaat gepaard met elektrolyse en thermolyse. Deze twee verschillende soorten stroom zorgen er voor dat de aandoeningen verwijderd kunnen worden. Dit gaat met behulp van een naald, waarmee men de stoom naar het lichaam brengt.
Voorafgaand aan een behandelperiode wordt een grondig intakegesprek gehouden om er zeker van te zijn dat alle mogelijke risico’s uitgesloten worden. Zo is het een probleem als er, naar aanleiding van een operatie, nog een ijzeren voorwerp in uw lichaam bevindt.
De behandeling van bovenstaande huidaandoeningen wordt of in het voorjaar of najaar gedaan, dit i.v.m. de temperatuur.

Voordelen :
– Er worden geen stoffen geïnjecteerd
– Geen kans op allergie
– Natuurlijk resultaat
– Pijnloze behandeling

Na de behandeling kunnen er tijdelijk enkele rode lijntjes ontstaan. Deze zijn na enkele dagen volledig verdwenen. In de tussentijd zijn ze eenvoudig te camoufleren. U hoeft geen vrij te nemen van uw werk en de behandeling is niet pijnlijk.